Полейте няколко пъти орхидеята си с това и резултатът ще ви изненада


Полейте няколко пъти орхидеята си с това и резултатът ще ви изненада
Снимка: iStock

За да ви радва с красотата си, претенциозната орхидея се нуждае от специфични грижи. Ако ѝ създадете комфортни условия, тя ще расте добре и ще цъфти пищно. В случая е много важно да я подхранвате редовно, като може да разчитате на едно напълно натурално и безвредно средство.

Как да подхраним орхидеята с бананова кора?

Бананова кора съдържа фосфор, калий и азот. Тези вещества подхранват орхидеята. Важно е тя да ги получава в периода на цъфтеж, тъй като точно тогава има критична нужда от тях. Предлагаме ви няколко рецепти, от които може да се възползвате, за да върнете свежестта на любимото си цвете.

Чай от бананова кора

Вземете една бананова кора и я изсушете на слънце, докато стане твърда. След това я нарежете на ситно. Залейте 1 чаена лъжичка от нея с чаша вряща вода. Използвайте охладената течност за подхранване на орхидеята.

6 ТАЙНИ, С КОИТО ОРХИДЕЯТА ВИ ЩЕ ЦЪФТИ ЦЯЛА ГОДИНА

Бананова кора на прах

Нарежете банановите кори на малки парченца и след това ги изпечете във фурната до придобиване на лека хрупкавост. Охладете изпечената кора, след което я смелете на прах. Може да я използвате за приготвяне на чай по-метода, описан по-горе.

Настойка от бананова кора

Добавете кората на два банана към 2 литра вода. Настоявайте тази течност в продължение на два дни, след което я прецедете през марля и разредете с вода в съотношение 1: 1. Полученият разтвор се използва за поливане на орхидеята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама