Полезни съвети за всяко домакинство


Полезни съвети за всяко домакинство
Снимка: iStock/Guliver

Във всеки един от романите на Мануела Инуса ще откриете интересни рецепти или полезни съвети. Вижте какви малки хитринки споделя собственичката на антикварния магазин на "Валери Лейн" - със сигурност ще бъдат полезни на всяко домакинство.

Отстраняване на петна върху мебели

Петната от сок Руби търка с паста за зъби. Оставя я да подейства и я отстранява със суха мека кърпа.

Справяне с вдлъбнатини в дървото

Руби покрива вдлъбнатината с влажна кухненска кърпа и я глади с гореща ютия. Дървото поема течността и се изправя.

Премахване на остатъци от лепило или лепенки

Остатъците от лепило се отстраняват много лесно с оцет. Намокрете кърпа и търкайте с нея остатъците, докато изчезнат.

Обезпрашаване на книги

Книги, стояли твърде дълго по рафтовете и покрити с прах, Руби избърсва с четка. Най-подходяща е голяма и мека бояджийска четка. Руби минава с нея прашните ръбове, най-добре някъде на открито. Останалия в ъгълчетата прах почиства с по-малка и мека художническа четка.

След "Магазинчето за чай и щастие" и "Магазинчето за шоколад и мечти" сега може да се разходите из "Магазинчето за антики и вълшебства" на Мануела Инуса.

Руби обича всички красиви стари вещи, преодолели изпитанията на времето и нашепващи отдавна забравени истории. Затова и не може да си представи живота си далеч от семейния антиквариат. Дори и в най-лошите дни може просто да затвори и да потъне в някоя прашна книга. Все по-рядко обаче има клиенти, които влизат, за да си купят някой ценен предмет. Освен това сърцето й вече не се задоволява само с романтичните истории от пожълтелите страници.

Руби знае, че се нуждае от промяна. Но какво да направи, когато се страхува да не опетни паметта на майка си, ако преобрази магазина? Как да постъпи, когато единственият мъж, за когото мечтае, е обвит в мистерия? И не позволява на никого да му подаде ръка над високите стени, които е издигнал около себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама