Съвети при подреждането на хладилника


Съвети при подреждането на хладилника
Снимка: iStock

Правилната комбинация от продукти в хладилника може да помогне за удължаване на срока на годност и запазване на вкуса на храната. Това заяви Юлия Лемешева, старши мениджър на службата за експресни доставки в Москва за агенция Prime.

Според експерта е важно да се обърне внимание на използването на правилните отделения. Температурата в хладилника не е една и съща - тя се различава в зависимост от зоната.

"Например вратите са подходящи за сосове, напитки и конфитюри. Това отделение е подходящо и за охлаждане на напитки. Горните рафтове се препоръчват за съхранение на бързо развалящи се продукти, като месо, млечни продукти и кисели млека. По-ниските рафтове и отделни чекмеджета е по-добре да се запазят за плодове и зеленчуци", казва Лемешкова.

Тя подчерта, че зеленчуците, плодовете и млечните продукти трябва да се съхраняват отделно. Освен това експертът посочва, че е важно храната да се съхранява опакована, но не в целофан, а в торбичка или кутия.

Лемешкова посочва, че готовите ястия трябва да се съхраняват на средните рафтове в контейнери или в специални вакуумирани торби. Горещата храна също не трябва да се съхранява в хладилника.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички