Трябва ли да перете новите си чаршафи преди употреба


Трябва ли да перете новите си чаршафи преди употреба
Снимка: iStock

След като вземете нов комплект чаршафи от магазина, остава само едно основно нещо, което трябва да направите: да оправите леглото си. Но има една уловка. Въпреки че вашето чисто ново спално бельо никога не е използвано, трябва да се замислите, преди да го поставите старателно върху матрака си.

Наистина ли е необходимо да перете новите си чаршафи, преди да ги използвате?

Според експертите, да, абсолютно наложително е. По този начин премахвате праха и мръсотията, които може да са натрупали във фабриката или на рафта в магазина. Освен това, Марк и Бен Маклийн, експерти по спално бельо и основателите на Benji Sleep, отбелязват, че новите чаршафи обикновено имат двойно повече алергени, които могат да причинят дразнене на кожата.

Как да перете нови чаршафи?

Когато перете новите си чаршафи за първи път, желателно е да прочетете инструкциите на производителя. Тъй като различните материали изискват различни грижи, общоприетият и най-безопасен начин да изперете чаршафите си е във възможно най-горещата вода, тъй като това ще убие бактериите и микробите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама