Уникалните ползи от поддържането на чист дом


Уникалните ползи от поддържането на чист дом
Снимка: iStock/Guliver

Колкото по-чист е нашият дом, толкова по-спокойни, щастливи и хармонични ще се чувстваме ние.

Именно затова е хубаво да го поддържаме в добър вид и колкото да не ни е приятно, по-често да пускаме прахосмукачката.

Самата Наталия Кобилкина говори открито за ползите от чистия дом. Ето кои са те, според нея:

Ще се почувствате по-жизнени. Според експертите по Фън Шуй здравето и благоденствието зависят от потока на енергията. Когато почистите и подредите дома си, вие всъщност ще премахнете дисбаланса и блокажите в живота си, ще се почувствате по-щастливи и по-вдъхновени. Умът ви ще бъде спокоен.

По-малко килограми и стрес. Както и да го погледнем почистването и подреждането на дома са физическа активност. Всички дами ще се съгласите с мен. Това означава, че можем да използваме този процес като тренировка и да свалим някой друг килограм. Освен това ще повишите и настроението си. Не се шегувам – дори 15-минутно почистване е достатъчно да увеличи нивата на ендорфин (хормон на щастието). Така тревожността и стресът намаляват и сте по-имунизирани от емоционални предизвикателства.

Ще имате повече време. Хаосът в дома или на работното място наистина може да ви завладее и да ви накара да се чувствате буквално затрупани. Когато пространството около вас е чисто и подредено, ще сте способни да вършите по-качествено и концентрирано работата си. Освен това ще спестите време, защото няма да ви се налага да търсите ключовете за колата или телбода.

Усещане за постижение. За разлика от други задачи, почистването дава видим резултат. Когато си поставите цел, например да почистите хладилника, увереността ви ще се увеличи, когато успеете. Това от своя страна ви помага да постигате цели в други сфери на живота си и да почувствате, че сте готови да се изправите пред всяко предизвикателство.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама