Веднага изхвърлете тези 7 неща от кухнята си


Веднага изхвърлете тези 7 неща от кухнята си
Снимка: iStock

Мислите ли, че сте организирани и подредени? Ако държите тези предмети в кухнята си твърде дълго, определено трябва да направите промяна. Ето от какво трябва да се отървете, колкото се може по-бързо.

1. Основни продукти с изтекъл срок на годност

Ако срокът на годност на брашното, захарта и олиото отдавна е изтекъл, време е да ги смените с нови. Имайте предвид, че подправките губят силата си с течение на времето, така че дори и да не можете да намерите срок на годност, просто стиснете билката или подправката между пръстите си, за да разберете дали все още е добра или не – липсата на отличителен аромат означава, че е време е да я хвърлите.

Вижте още: Ето колко дълго можете да държите различни меса в хладилника

2. Повредени прибори

Пукнатините във вашите остарели прибори ги правят по-трудни за почистване. Освен това е известно, че тези петна съдържат бактерии. Претърсете чекмеджетата и рециклирайте всичко, което е олющено, изкривено, трайно зацапано, ръждясало или напукано.

3. Сосове с изтекъл срок на годност

Може да бързате да изхвърлите мухлясали ягоди от хладилника, но какво ще кажете за подправките, които заемат място на вратата? Лесно е да пренебрегнете нещата, когато се изгубят в хладилника. Проверете срока на годност на маринати, кетчуп, сосове, за които сте забравили. Ако са с изтекъл, изхвърлете съдържанието, преди да рециклирате контейнерите.

4. Захабени пластмасови кутии

С течение на времето пластмасата се захабява, задържа миризми, пожълтява, надрасква се. Ако вкъщи имате подобни пластмасови кутии, време е да ги изхвърлите (най-добре рециклирайте пластмасата).

5. Повредени тенджери, тигани и съдове за печене

Когато незалепващата повърхност е надраскана или обелена върху тигани или съдове за печене, те вече не са безопасни за използване. Тигани с клатещи се дръжки, които не могат да се затегнат, също не са безопасни и трябва да изхвърлят.

6. Захабени дъски за рязане

Дъската за рязане също не може да се използва вечно. Всичкото това нарязване на месо, зеленчуци и плодове е причинило много драскотини по дъската ви и бактериите вероятно са намерили дом в тези канали. Дори ако редовно почиствате дъската си за рязане, вероятно трябва да я сменяте по-често, така че помислете дали да не я хвърлите.

7. Замразена храна

Фризерът не е равен на вечността; замразената храна не може да се държи вечно. Въпреки че ниските температури могат да запазят вашата супа добра за няколко месеца, ако продуктите ви изглеждат като заседнали в снежна буря, можете да се обзаложите, че няма да имат толкова добър вкус, колкото би трябвало. Във фризера ви има много неща, които трябва да изхвърлите, включително храни, които стоят там от години. И не забравяйте онова навито на топка парче фолио с неидентифицирани остатъци отзад – това също може да отиде в боклука.

Вижте още: Колко време и какви храни може да замразяваме във фризера

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама