Видове гардероби - как да изберем подходящия за нас


Видове гардероби - как да изберем подходящия за нас
Снимка: https://mondomebeli.com/

Предстои ви обзавеждане на спалнята и вече сте наясно в какъв стил и с какви мебели ще я обзаведете. Остава ви само да се справите с избора на гардероб и точно тук срещате проблеми. Защото държите тази мебел не само да се вписва идеално сред останалите мебели, но и да е модерна и достатъчно функционална, за да може да ви осигури пространството за съхранение, от което имате нужда.

Как да изберете точния гардероб за спалнята?

Да намерите правилния баланс между тази обемна мебел, размерите на спалнята и останалите мебели в стаята може да бъде доста сложно, но не и невъзможно. Просто трябва да вземете правилните решения и ще откриете вида и модела обемна мебел, който да пасне идеално във вашата спалня.

Вграден гардероб или свободностоящ модел

Първото, което трябва да сторите е да решите към кой от двата типа гардероби да се ориентирате.

Вградените обемни мебели дават възможност за индивидуален дизайн и разпределение, не заемат място и се вписват добре в помещения с всякакви размери. Минусите им са по-високите цени и дългото време за производство и монтаж. Освен това, веднъж поставени, няма как ги преместите, ако след време решите да правите ремонт или да смените жилището.

Свободностоящите видове са предпочитани от повечето потребители, тъй като се предлагат на достъпни цени, могат да бъдат местени и не на последно място - предлагат се в широка гама от размери, дизайн и видове. Според наличното пространство в стаята можете да се спрете на двукрилен, трикрилен, четирикрилен, ъглов, с надстройка или без и т. н., и  т. н.

Шарнирни или плъзгащи врати

Моделите с шарнирни врати (на панти) са класическият вариант. Това означава, че и възможностите ви за избор на дизайн, размери и цветови комбинации, в които се изработват са доста големи. Към плюсовете на този вид гардероби можем да добавим още, че можете едновременно да отворите всичките им врати и да намерите бързо това, което ви трябва. Освен това разпределението им позволява да съхранявате както официални и връхни дрехи на закачалки, така и спортни дрехи, които да сгънете и подредите по рафтовете. Единственият им минус е, че за да можете да отваряте спокойно вратите трябва да имате допълнително свободно пространство в стаята, което ги прави неподходящи за стаи с прекалено малки размери.

Моделите с плъзгащи врати се оценяват от голяма част от потребителите, тъй като успяват да съчетаят стил, комфорт и най-вече функционалност. Благодарение на вратите си, които се движат по релси и не заемат от свободното пространство на стаята, този вид гардероби са подходящи както за много малки, така и за средни и дори за големи помещения. В момента на пазара се предлагат изключително иновативни и стилни модели, които се съчетават перфектно както с класическия, така и  с модерния интериор на спалните.

Размер според размерите на стаята

Всъщност, с избора на точния размер трябва да се справите още преди да започнете с търсенето на вид, цвят и дизайн на гардероба. За целта първо трябва да определите с точност мястото, на което искате да позиционирате обемната мебел и да премерите наличното свободно пространство в спалнята. За да ви е по-лесно да си представите колко място действително ще заема гардероба, можете да ползвате цветни ленти, с които да оразмерите свободната площ. Не забравяйте, че за да се впише добре дрешника в стаята ви, разстоянието между него и останалите мебели трябва да е поне 1 -1,30 (за да не пречат вратите при отваряне и за да можете да преминавате спокойно).

Разпределение според вида дрехи

Преди покупката на избрания гардероб разгледайте внимателно дрехите, с които разполагате. Така ще можете да се ориентирате към модел, който е най-подходящ за съхранение на дрехите, с които най-често се обличате. Например, ако се обличате повече спортно, гардероб с повече рафтчета и чекмеджета ще ви е по-полезен. И обратно. Ако повечето ви дрехи са официални или за офиса, тогава обемната мебел, която ще е по-подходяща за вас е тази, която разполага с повече пространство за съхранение на дрехи на закачалки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама