Всеки трябва да има тези предмети у дома! Те привличат щастието и късмета


Всеки трябва да има тези предмети у дома! Те привличат щастието и късмета
Снимка: iStock

Според народните поверия, има определени предмети, които носят късмет и здраве. Ето защо трябва да ги имате в дома си.

Подкова

Много е важно да я поставите на правилно място. Само тогава тя ще ви донесе щастие, просперитет и ще прогони от дома ви всички нещастия и болести.

За да я активирате, е необходимо да я запознаете с цялата къща, да й покажете разположението на стаите и да поискате защита и благополучие. Не забравяйте да й споделите, че може да помага. 

Икона

Иконата за вярващите е най-силният талисман и помощник. Хората се молят пред нея за съвет, защита и здраве. Иконите могат да отблъснат всички зли сили, надвиснали над вашето жилище.

Мястото на иконите в къщата трябва да бъде избрано разумно. Уважителното и грижовно отношение към светците, изобразени на тях, без съмнение ще донесе мир и спокойствие на всички и ще пречи енергията в дома ви. 

ЕТО КЪДЕ ДА НЕ СЛАГАТЕ ИКОНИ ВКЪЩИ

Безопасна игла

Най-разпространеното средство срещу лоши очи е безопасната игла. Щастие в къщата носи не само богатство, но и здравето на обитателите й. Лошите мисли често се промъкват в дома ви с нежеланите гости и понякога е много трудно да се отървете от тях.

За да превърнете безопасната игла в мощен талисман, трябва да я подържите над огън, да я измиете под течаща вода и да я оставите за една нощ, посипана със сол и пипер. На сутринта я помолете да ви защити от нечисти мисли и я  закрепите над входната врата, така че да не се вижда.

Камбанка

Мелодичният звън на камбанката може да върне настроението в дома ви, да прогони всички зли духове и да го предпази от връщането им. Според народните поверия е най-добре звънчето да е от сребро или желязо. Звукът, който издава, трябва да е чист, а не дразнещ.

За да го превърнете в талисман, е достатъчно да го закачите на място, където ще звъни често. Вслушвайте се в звука, който издава. Ако мелодията му се промени и стане тъжна или пък замлъкне, е време да го смените с друго. Това вече е погълнало прекалено много отрицателна енергия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама