Амулети и талисмани, които носят благополучие в дома


Амулети и талисмани, които носят благополучие в дома
Снимка: iStock

Ако искате в дома ви да има хармония и да държите злото далеч, вземете си тези амулети:

Метла

Отдавна се смята за талисман срещу лоша енергия и финансови проблеми. Нашите предци винаги са поддържали метлата чиста и са я слагали в ъгъла близо до входната врата. Метла-амулет можете да направите саморъчно и да я окачите в кухнята или в антрето, тъй като именно в тези места се натрупва най-много негативна енергетика.

Подкова

Като амулет носи успех и изобилие в дома. Окачена с върховете надолу, тя защитава от болести, тъмни сили, врагове и грабители. Ако я окачите с върховете нагоре, ще привлича в дома добри хора, пари и добри новини. Подковата може да бъде нова или употребявана, важното е да е метална.

Камбанка

Помага да уредите отношенията между домочадието, привлича доброто и изчиства помещението от отрицателна енергия. Ако окачите камбанка над вратата така, че да звъни, когато някой влиза в дома, ще привлечете успех, любов и благополучие.

Куклата-амулет 

Дава мощна защита от уроки, болести и житейски неуредици. Нашите предци са правели такива амулети собственоръчно. За целта е достатъчно просто да вземете парчета плат и да им придадете форма на човешко тяло. Куклата амулет се смята за пазителка на домашното огнище. Можете да я държите в кухнята, в антрето или гостната.

ИНТЕРЕСНИ СУЕВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ОГЛЕДАЛА

Сол

За да предотвратят бедността и неприятностите в дома си, нашите предци са поръсвали прага със сол от двете страни. Сол се сипвало на прага всеки път, когато идва новолуние. Смятало се, че енергията на солта няма да позволи на злото да влезе в къщата.

Цветя

Най-подходящи талисмани за дома са живите растения. Освен свежестта, която се носи от тях, зеленият им цвят излъчва положителна енергия – така необходима на всеки дом. Като най-силни за дома се препоръчват дървото на парите, дървото на щастието и бамбукът. Цветята, традиционни за български дом, са здравец, мушкато и индрише. Те имат хубава и силна енергия, която пречиства и предпазва дома.

Жълъди, шишарки и кестени 

Такава декорация би предпазила дома ви от лоши събития и отрицателна енергия. Смята се че носят силата на дърветата и внасят красотата на природата в дома.

Капан за сънища

Поставете го в спалнята, за да ви предпази от кошмари и лошата енергия.

Иконата на светец 

Най-силният талисман за здраве и благополучие, на който хората са разчитали още от древността. Тя пази от неразбирателства, лоша енергия и лош късмет.

Огледало

Балансът в дома се държи и от огледалата. Огледалата обаче не трябва да са поставени едно срещу друго. Кръглото огледало в дървена рамка работи най-добре като талисман. В къща, където царуват хармония и взаимно разбирателство, то поглъща положителната енергия и я връща стократно. Не трябва да се карате пред огледалото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама