Ъглови или модулни холни гарнитури да изберем?


Ъглови или модулни холни гарнитури да изберем?
Снимка: iStock/Guliver

Предстои ви подмяна на мебелите в дневната и търсите нещо стилно, елегантно, практично и функционално. Иска ви се холната гарнитура, която ще поставите да се вписва перфектно в пространството и да си хармонира със стила на останалите мебели в стаята.

Затова сте се спрели на два вида гарнитури, но ви е трудно да направите избор, преди да се запознаете с техните плюсове и недостатъци.

Ъглови или модулни холни гарнитури - "За" и "Против"

Ъглови гарнитури (дивани)

Ъгловите меки мебели за дневна през последните години набраха сериозна популярност и това съвсем не е без причина. Тези мебели са не само изключително комфортни и се вписват във всеки интериор, но имат и немалко предимства пред стандартните дивани и холни гарнитури.

Предимства:

● Идеални са за семейства

Ъгловите дивани са може би най-удобният тип меки мебели за всекидневната. Те предоставят достатъчно пространство, което можете да използвате както ви харесва. Можете да се настаните удобно с цялото семейство и всеки негов член да се чувства удобно и комфортно. Докато вие например си почивате, удобно полегнали в едната част на дивана, останалите могат да гледат телевизия, да играят на игри или да водят приятни разговори помежду си. Казано иначе, ъгловите дивани са идеални за споделяне, без това да се отразява по никакъв начин на комфорта на всички седящи или отмарящи върху тях.

● Предлагат много допълнително пространство

За разлика от стандартните дивани, които разполагат с две или с три места за сядане, ъгловите могат да предложат допълнително пространство, на което да се настанят спокойно още поне няколко души. Така, когато се съберете с близки и приятели няма да се притеснявате, че няма къде да ги настаните да седнат. А ако се спрете на модел, който се трансформира в спалня ще имате още едно удобно и просторно място за спане.

● Дълъг експлоатационен живот

Ъгловите гарнитури (дивани) издържат наистина дълго, тъй като се произвеждат по начин, по който материалите работят заедно в интелигентна композиция, което прави всяка мебел здрава и издръжлива.

● Пасват на всеки интериор

Благодарение на разнообразния дизайн и размери, в които се предлагат лесно можете да откриете ъгловата холна гарнитура, която да си хармонира отлично със стила на останалите мебели в дневната.

Минуси:

● Заемат малко повече от свободното пространство

Наистина ъгловите холни гарнитури заради "рамото" си заемат малко повече място, което може да е проблем, ако дневната ви е сравнително малка.

Модулни холни гарнитури

Като популярност, модулните меки мебели не отстъпват на ъгловите гарнитури. Те са модерни, стилни и се предлагат в широка гама от стилове, дизайн и размери, което позволява на всеки, който иска да закупи модулна холна гарнитура да може да открие тази, която отговаря на вкусовете му.

Предимства:

● Функционалност

За разлика от останалите видове, модулните меки мебели не са монолитни, а се състоят от отделни части. Това ви позволява да комбинирате и подреждате отделните елементи както според вкусовете, така и според пространството, с което разполагате.

● Предлагат се в различни конструкции

Като конструкция, този вид меки мебели могат да бъдат секционни или трансформируеми. Секционните представляват неразделна структура, докато вторите дават възможност клиентът сам да реши от колко модула има нужда и как да ги подреди в дневната.

● Можете да ги откриете в разнообразни размери, стилове и форми

В зависимост от пространството, с което разполагате можете да се спрете както на мека мебел с ляво или дясно рамо, така и на U - образна или стандартна холна гарнитура. Що се отнася до стиловете и размерите, те са толкова много, че лесно можете да откриете размер, който да се впише в пространството, с което разполагате.

Минуси:

● Обемност

Тъй като този вид меки мебели са с повече елементи заемат повече място, което не ги прави много подходящи за малки дневни. Затова е добре преди покупка да измерите свободното пространство и да прецените от модулна холна гарнитура с колко на брой елементи имате нужда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама