От кои неща у дома трябва да се отървем според Фън Шуй


От кои неща у дома трябва да се отървем според Фън Шуй
Снимка: iStock/Guliver

Хората казват: "Докато старото не си отиде, новото няма да се появи." Тази поговорка е измислена от мъдрите китайци - предците на древната практика на Фън Шуй. Според това учение, за да влязат щастливите промени в къщата, е необходимо да се освободи място от ненужни неща, с една дума, от всякакъв боклук.

Но преди да изпратите на сметището това, което според вас не позволява щастие в къщата ви, е необходимо да помислите много добре кое не ви е нужно, за да не съжалявате впоследствие за решението си.

Пукнати и счупени съдове

Известно е, че през пукнатините, образувани в чаши и чинии, положителната енергия тече от дома. Ето защо, без съжаление, съберете всички повредени съдове. Това води до стагнация по всички въпроси и начинания. И това не е всичко! Такива изделия могат да окажат вредно въздействие върху здравето на домакинствата. Същото важи и за счупените огледала.

Неща от категорията „полезно“

Говорим главно за инструменти и други помощни неща. Много добре разгледайте всичко, което имате. Може би сред нещата има такива предмети, които все пак ще ви потрябват и ще донесат ползи. Това са работни инструменти, парцали, които ще се превърнат в кърпи за миене, красиви и цели саксии за цветя, които все още не са използвани и т.н. Практиката показва, че ако нещо определено стои ненужно за няколко години, тогава най-вероятно няма да е необходимо. Запомнете това.

8 НЕСТАНДАРТНИ УПОТРЕБИ НА ПРАХОСМУКАЧКАТА

Дрехи

Онези елементи от гардероба, които имат петна и дупки, също не трябва да присъстват във вашия дом. Отделете дрехите, които със сигурност може да носите, а останалите може да подарите на някой (ако изглеждат добре, но не ви стават) или да изхвърлите. Събирайки дрехи за „дъждовни дни“, ние изпращаме сигнали до Космоса, че очакваме такъв момент и Космоса може да отговори, като изпрати такъв момент до нас. Ако не искате да облечете стара пола, тогава веднага я изхвърлете.

Натрупвайки боклуци, хората програмират себе си за липсата на способност да допълват гардероба с нови красиви неща. По този начин човек трябва да постави в ред това, което в друга житейска ситуация никога не би сложил. Освен това събирането на стари неща е един от ясните признаци на бедност.

Стари неща (които са били на някой друг)

Те носят на новите собственици енергията на първия си собственик, а с нея и нещастия, неуспехи и заболявания. Ако не искате да включите всички тези "прелести", тогава не съхранявайте такъв боклук в къщата си. В случай, че наистина искате да го използвате по предназначение, провеждайте специални ритуали за пречистване, например изплакнете нечии неща в разтвор от сол и вода.

А защо трябва да освобождавате къщата от стари неща?

За да влезе в дома ви нещо ново и наистина ценно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама