Защо НЕ трябва да пускате прахосмукачка, когато въздухът е мръсен


Защо НЕ трябва да пускате прахосмукачка, когато въздухът е мръсен
Снимка: iStock/Guliver

Ако районът, в който живеете, има лошо качество на въздуха в момента, може би вече сте чували, че не е добра идея да почиствате дома си с прахосмукачка. От друга страна обаче, това е сигурен начин да премахнете целия натрупан прах и алергени, което предполага, че чистенето с прахосмукачка е нещо добро. Да, и в двете неща има истина.

Няколко неща се случват, когато чистите с прахосмукачка. Първо, прахът, който се е настанил върху повърхностите, се „размърдва” и докато голяма част от него влиза в уреда, не всички прахосмукачки се справят с тази задача. Второ, прахосмукачките са склонни да връщат прах, така че не всичко, което е било засмукано, си остава на мястото. И трето - самият уред може да създаде прах, просто защото моторът се движи и отделя микроскопични частици от четката.

Когато използвате прахосмукачка без хепа филтър, частици от мъглата навън, които са проникнали в дома ви, стават още по-опасни, защото са минали през топлинната обработка на прахосмукачката. Обикновените уреди просто не могат да се справят с предизвикателството и това излага хората от домакинството на риск.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама