7 семейни забавления през празниците

  • 7 семейни забавления през празниците
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 02.11.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Студеното време и наближаването на празниците ни карат все повече да желаем да си стоим вкъщи с любимите хора, сгушени на дивана, очакващи магическото време. Всички знаем, че когато децата не могат да излязат, те се превръщат в кълбо от нерви, което е готово да избухне във всеки един момент.

За да бъде забавно и интересно у дома през студените дни, а защо не и обучително, има много игри, които можете да играете в домашни условия със семейството.

Ето 7 семейни забавления, които можете да правите, когато навън е студено, а на децата им се играе:

1. На къмпинг у дома

Направете си палатка, ако нямате, наредете пред нея покривка и храна. Превърнете зимния студен ден в пролетен сред природата. Запалете си свещи и се наслаждавайте на компанията си.

2. Лабиринт

Вземете конец или прежда, завържете го от стол на стол като мрежа, по този начин децата трябва да преминат лабиринта, без да допират мрежата. Тази игра е много забавна и в същото време обучителна.

3. Да готвим заедно

Можете заедно с децата си да опечете вкусни курабийки и дребни сладки. Така те ще участват в подготовката за Коледа и ще се забавляват докато се учат да готвят.

4. Играйте настолни игри

Те са също толкова обучителни и забавни не само за децата, но и за цялото семейство. Така дните ви затворени вкъщи ще минат много по-бързо и ще се забавлявате заедно.

5. Опаковайте подаръци

Можете да опаковате подаръци заедно, които да поставите под елхата, за да бъде още по-красива. Така ще научите децата на нещо ново и ще предизвикате вълнение от наближаващите празници.

6. Бъдете строители

Направете си къща/замък от хартия, с който можете да играете с децата си на семейство или на войници.

7. Организирайте си филмов маратон с любимите на всички детски филми.

Празниците ни сплотяват и ни карат да бъдем още по-усмихнати и щастливи. Да бъдеш със семейството си у дома е най-вълнуващият и чакан момент за всеки. Затова направете всичко възможно, за да накарате близките си да се почувстват щастливи и обичани в тези дни.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.