Да бъдем добри на Коледа и не само!


Да бъдем добри на Коледа и не само!
Снимка: iStock

Днес искам да говоря за това какво означава да си добър човек. Да даваш на хората, колкото и да имаш. Да помогнеш дори с малко. Да дадеш от богатството си или от сърцето си.

Да си добър, но не само по Коледа. Да даваш, но без да искаш в замяна…

В дълбочина, вярвам, че всички искаме да бъдем добри хора. В нашето естество е да искаме да помагаме на хората (до известна степен) и обществото се е развило поради сътрудничеството между отделните хора.

Но като хора, ние искаме доброто да ни се върне. В по-голямата си част хората наистина връщат услугата. Но какво ще стане, ако не го направят? Какво става, ако приносите, които правите, не само за другите, но и за света, не бъдат признати и оценени? Трябва ли да спрете да давате своя принос?

Не, не би трябвало да очакваме награда. Да си добър човек е твоята награда!

Ако сте мили само с хората, когато сте на показ или когато човекът има някаква социална стойност за вас, вие не сте истински добър човек. Като общо правило трябва да бъдете толкова добри към чистачката, колкото и към президента на компанията.

Не знам как се отнасяте към другите, но помислете дали отдавате тежест на начина, по който се отнасяте към хората въз основа на това кои са те. След внимателно изследване, на мен самата не ми хареса това, което видях, така че промених поведението си. Никога не е перфектно, но винаги търсете начини да покажете на другите достойнство и уважение, защото това е правилното нещо.

Може би ще кажете, че нямате много каквото да дадете на хората. Не всеки има възможности да помогне с пари, с храна, с дрехи. Но винаги може да помогнете с уважение, мила дума и усмивка. Винаги може да дадете от сърцето си и да направите добро!

Преглътнете гордостта си!

Ако можете да се научите да преглътнете гордостта си, ще развиете вътрешен мир и непоклатима основа.

Зад това се крие истината да станеш наистина добър човек.

Едно от най-трудните неща в света е да знаеш, че правиш правилното нещо и живееш по правилния начин, без да го излагаш на показ, за ​​да може всеки да знае колко добър си.

Вашето чувство за важност и нужда да се почувствате признати за вашия принос може в крайна сметка да бъде вашето пропадане. Просто не очаквайте нищо в замяна. Правете добро и ще се почувствате много по-добре.

Ще погледнете назад, знаейки, че сте живели добре и сте направили животът на някой по-добър.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Коледен дух


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама