3 любими рецепти за бухти


3 любими рецепти за бухти
Снимка: iStock/Guliver

Бухтите определено са сред любимите закуски на българина, затова днес ви предлагаме 3 варианта как да си ги приготвите.

Бързи бухти

Необходими продукти:

250 гр брашно

1 кофичка кисело мляко

50 гр захар

1 яйце

1/2 ч.л. сода за хляб

1 шипка сол

олио

пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбийте млякото заедно с яйцето, содата, солта и захарта. Постепенно прибавете брашното, предварително пресято, докато се получи средно гъста каша.

Гребнете от готовата смес с лъжица и сипете в сгорещеното олио. Пържете бухтите на умерена температура. Поставете ги върху домакинска хартия за няколко минути, за да се попие излишната мазнина. Обилно ги поръсете с пудра захар.

Бухти с мармалад

Необходими продукти:

500 гр брашно

100 гр краве масло

30 гр мая

40 гр пудра захар

2 яйца

кора и сок от половин лимон

1 к.ч. прясно мляко

сол

мармалад за пълнеж

Начин на приготвяне:

Размесете маята с малко хладно мляко, малко захар и брашно, колкото да се получи рядка каша, и оставете на топло място.

Разбъркайте добре брашното, яйцата, разтопеното масло и лимоновия сок. Прибавете маята и останалото затоплено мляко, смесено с настърганата лимонова кора. Замесете стегнато тесто, ако е нужно, прибавете още прясно мляко.

След като омесите тестото, започнете да го удряте в масата, докато започнат да се образуват мехури. Оставете го след това да почива час и половина на топло място.

Разточете тестото на кори с дебелина 3-4 мм и от тях изрежете формички. Върху половината формички сложете малко мармалад, а с другата половина покрийте, като притискате краищата. Оставете така приготвените бухтички на топло за 20-30 минути, след което ги изпържете в дълбок тиган с много мазнина.

Оставете изпържените бухтички да се отцедят от мазнинанта, след което ги поръсете с пудра захар. Може също така да ги залеете с гъст сироп от захар и прясно мляко.

Бухти със сирене

Необходими продукти:

2 ч.ч. пресято брашно

2 яйца

половин кофичка кисело мляко

1 ч.ч. натрошено сирене

1 ч.л. сода за хляб

1 с.л. оцет

олио за пържене

Начин на приготвяне:

Разтворете содата в оцета и я сипете в киселото мляко. Смесете млякото с разбитите яйца, прибавете натрошеното сирене и разбъркайте. При непрекъснато бъркане сипете брашното и омесете меко тесто. Оформете от тестото малки топчици и ги изпържете в голямо количество сгорещена мазнина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама