3 вкусни идеи за бърза вечеря, всяка под 400 калории


3 вкусни идеи за бърза вечеря, всяка под 400 калории
Снимка: Thinsktock/Guliver

След края на дългия работен ден, последното нещо, което ни се прави, е да готвим трудни и засукани ястия. Колко по-лесно е да вземем по едно парче пица за всеки член на семейството... Лесно, но не полезно! Днес ви предлагаме 3 много апетитни рецепти, които ще ви отнемат не повече от 30 минути, а най-хубавото е, че съдържат по-малко от 400 калории за порция.

Пикантни пилешки бутчета с медена глазура (321 калории)

В дълбока чиния смесете 2 с.л.зехтин, 2 ч.л.червен пипер, щипка сол, щипка черен пипер и 1.ч.л.мащерка. Вземете 4 пилешки бутчета (или 4 пилешки гърди) и ги овъргаляйте в сместа. Поставете ги в тавичка, покрита с хартия за печене, и намажете с мед. Оставете ги да се пекат около 20-25 минути на 180 градуса. За гарнитура можете да направите вкусна салата с киноа, рукола и чери доматчета.

Фритата с тиквички и кашкавал (317 калории)

За тази апетитна рецепта ще имате нужда само от 6 яйца, 40-50 мл.прясно мляко, 2 тиквички, 1 глава лук, черен пипер и сол на вкус и малко масло. Настържете тиквичките на ситно ренде и ги оставете да се отцедят върху кухненска хартия. В загрят тиган разтопете маслото, като прибавите лука, а след това и тиквичките. Оставете ги да се задушат за няколко минути и ги махнете от котлона. Разбийте яйцата, млякото, солта и черния пипер и прибавете задушените зеленчуци, заедно с кашкавала. Изсипете сместа отново в тигана и след 10 минути ще имате вкусна вечеря за четирима!

Телешко с броколи в сос (367 калории)

Освен очевидните съставки, 500 грама телешко месо и броколи, ще имате нужда и от някои продукти, за да направите соса – 2.с.л.сусамово олио, 200мл.телешки бульон, 3 с.л.соев сос, 1 с.л.мед, 100 мл.сухо червено вино. Смесете всички съставки в купичка и я оставете настрана. Нарежете телешкото на малки хапки, а броколите направете на розички. Запържете телешкото съвсем леко (от всяка страна по 3 минути) и добавете зеленчуците. Прибавете няколко скилидки чесън за аромат и изсипете соса. Оставете да къкри на слаб огън около 20 минути и воала!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама