Американски ябълков пай


Американски ябълков пай
Снимка: vkusnoteka.bg

Сочен, ароматен и много вкусен, този сладкиш ще ви заплени и ще ви накара да искате повече от едно парче, особено с топка сладолед.

Необходими продукти за форма с диаметър 24-26 см:

210 г захар

115 г меко масло

кората от половин лимон

1 с.л. лимонов сок

1 ванилия

175 г крема сирене

2 яйца

185 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

3 средно големи, жълти ябълки

25 г захар

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В купа сложете захарта, мекото масло, кората и сокът от лимон, ванилията и крема сиренето и разбъркайте с помощта на миксер. След това едно по едно добавете яйцата, като разбърквате след всяко едно яйце.

В друга купа смесете сухите съставки - брашно, бакпулвер и щипка сол и ги пресейте.

Добавете ги постепенно към сместа.

В малка купичка смесете канелата с 25 захар.

Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. Поръсете ги с половината канела със захар и разбъркайте с ръце. С помощта на лъжица ги объркайте в тестото.

Покрийте форма за печене със свалящ се ринг с хартия за печене. Излейте тестото, заравнете сместа и поръсете с останалата част от канелата със захар.

Печете сладкиша 1 час и 15 минути, докато клечка, забодена в сладкиша излезе суха.

Охладете напълно и поднесете с топка сладолед.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама