Бананови курабийки


Бананови курабийки
Снимка: supichka.com

Лесни за приготвяне, банановите курабийки са идея с какво да допълним списъка с рецепти за лесни домашни сладки, които ще се харесат на всички вкъщи - от най-малките до най-големите.

Необходими продукти:

2 банана

3 чаени чаши брашно

1 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша олио

1 ванилия

1 чаена лъжица бакпулвер

1/3 чаена лъжица сол

За овалване:

1 чаена лъжица канела

1/2 чаена чаша захар

Начин на приготвяне:

 Първата стъпка от рецептата за бананови курабийки е подготовката на бананите. Бананите трябва да са добре узрели. Пюрирате ги, като най-лесно това може да направите с пасатор. Ако нямате пасатор може да използвате миксер, или пък да ги намачкате много добре с вилица. Добавяте олиото, захарта и ванилията и отново разбивате добре, докато сместа стане хомогенна.

Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и при непрекъснато бъркане ги добавяте към сместа с бананите. Приберете сместа за минимум един час в хладилника, като може да престои в хладилника и ден. Имайте предвид, че полученото тесто е с гъстота, малко по-плътна от тази на кексово тесто.

Разбъркайте в дълбока чиния захарта, заедно с канелата. С намазнени ръце, за да не залепва тестото, оформяйте топчета, с големината на орех, които след това оваляйте в захарта и наредете в тава, в която сте поставили хартия за печене. Печете за около 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобият апетитен златист цвят.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама