Енергийни бисквити с ядки без захар


Енергийни бисквити с ядки без захар
Снимка: harryandlexy.com

Тази рецепта за енергийни бисквити с ядки и сушени плодове е невероятна не по 1, 2, 3, или 4, а по цели 5 причини: 1 – не съдържа нито грам захар; 2 – не съдържа нито грам брашно!; 3 – само 3 броя бисквитите засищат глада напълно и ако сутрин нямате време, могат да заместят закуската; 4 – дават енергия за няколко часа и 5 – приготвят се бързо и лесно (за около 15 минути и то само ако не използвате кухненски робот + 15 минути за печене).

Необходими продукти за 40 броя:

250 гр овесени ядки

50 гр кайсии

50 гр фурми

50 гр бадеми

50 гр кашу

2 големи банана (или 3 малки)

2 с.л. ленено семе

2 с.л. мед

1/2 лимон

1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно кайсиите и фурмите.

Натрошете на едро бадемите и кашуто. (Може да ги нарежете, да ги счукате в хаванче или да ги пуснете през кухненския робот, но съвсем за кратко, да не стават ситни, за да могат да се усещат отделните парченца.)

Изстискайте сока на лимона.

Пуснете фурната да се загрява на 180ºС. Пригответе си тава и я покрийте с хартия за печене.

Намачкайте бананите с вилица в купа – да станат на каша.

Прибавете всички останали съставки и разбъркайте – първо с вилицата, а после с ръце, докато всички продукти се смесят добре.

Оформете малки топчета с размер на малък орех. Подредете ги на разстояние върху тавата. Сплескайте ги с вилица на дебелина около 1 см. (Ако се разпукат много или загубят кръглата си форма, може да ги дооформите с ръце, но това не е необходимо.)

Пъхнете ги във фурната за около 15 минути, или докато придобият карамелен цвят по ръба. Извадете тавата и изчакайте 5 минути да се охладят, преди да ги преместите в друг съд.

Източник: harryandlexy.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама