Филе от сьомга с кускус

  • Филе от сьомга с кускус
    Дата: Снимки: harryandlexy.com
Дата: 29.11.2018 Снимки: harryandlexy.com
Iwoman.bg

Ако обичате сьомга, ви предлагаме една вкусна рецепта с тази полезна риба.

Необходими продукти:

250 гр филе от сьомга

1 ½ с.л. мед

1 ½ с.л. пълнозърнеста горчица

1 с.л. зехтин

Продукти за кускус със салса:

80 гр кускус

100 гр чери домати (може и обикновен домат)

1/2 краставица

1/2 глава червен лук

1 кубче зеленчуков бульон

Сокът на 1/2 лайм

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

В малка купичка или тиган смесете меда и горчицата. Намажете сьомгата от всички страни с изключение на кожата/люспите.

Запържете зехтина в тиган. Поставете филетата сьомга в тигана (с люспестата част надолу) и запържете за 3-4 минути. Повторете процедурата като запържите рибата от всички страни. Цялата процедура трябва да ви отнеме не повече от 12 минути, тъй като сьомгата е много крехка риба и се приготвя много бързо.

Приготвяне на кускуса и салсата:

Нарежете зеленчуците на ситно. Поставете в купа, овкусете с подправките и сокът от лайма, разбъркайте и оставете настрана.

Сварете кускуса според указанията на опаковката: поставете го в тенджера, сложете кубчето бульон и добавете 120-150 мл. вряща вода. Похлупете с капак и оставете настрана за 5 минути.

Когато кускусът е готов, го смесете със салсата и разбъркайте добре.

Сервирайте заедно с меденото филе от сьомга, по желание може да добавите и свежа зелена салата.

Съвет: Кубчето бульон не е задължително за приготвянето на кускус, но установих, че така е много по-вкусен. Така че може да го изпробвате – бульон от зеленчуци, гъби, пилешки или телешки – няма значение, нека е според вашия вкус и предпочитания.

Източник: harryandlexy.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.