Кашкавалени мъфини


Кашкавалени мъфини

Вкусно предложение за закуска и към следобедното кафе или чай.

Необходими продукти:

3 малки яйца

200 гр кашкавал

100 гр филе/шунка/бут по избор

2-3 едри печурки

50 гр грах

1/2 ч.ч. кисело мляко

2 ч.л. сода бикарбонат

1 1/3 ч.ч. брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.ч. зехтин за готвене

чери домати, корнишони и рукола за декорация по желание

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбъркват и към тях се добавя киселото мляко с предварително разтворената в него сода и всичко се разбърква.

Зехтинът се добавя към горната смес и също се разбърква.

Печурките се измиват и нарязват на ситно.

Кашкавалът се настъргва.

Шунката се нарязва на ситно и заедно с гъбите, кашкавала и граха се добавя към останалата смес. Всичко се разбърква до хомогенност.

Брашното се пресява с бакпулвера и внимателно се добавя към всички останали продукти и се разбърква до хомогенност.

Сместа се разпределя в 12 форми за мъфини.

Пече се 15 минути на 180 градуса с вентилатор само на долен реотан. Фурната се изключва и мъфините се оставят вътре за още 15 минути без да се отваря вратата.

Декорира се по желание и се поднасят веднага, но са хубави и студени.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама