Великденските курабии на баба, чиито вкус ще ви върне в детството


Великденските курабии на баба, чиито вкус ще ви върне в детството
Снимка: iStock

Какъв ли би бил един истински Великден без козунак? Със сигурност доста по-диетичен! Друго традиционно сладко изкушение, свързано с тези светли пролетни празници, са великденските курабийки! Днес ще ви дадем уникална рецепта, позната на поколения българи!

Необходими продукти за великденски курабии:

1 пакетче масло (250 грама)

200 гр смлени бадеми

1 ч.ч. пудра захар

500 гр. брашно

1 ч.л. канела

1 ч.л. карамфил

100 мл. вода

Вижте още: Невероятен сладкиш с пресни ягоди

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното няколко пъти, за да сте сигурни, че е влязъл достатъчно въздух и ще финиширате с пухкави курабийки. 

Разбийте маслото и към него добавете смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и брашното. Това се случва при непрекъснато бъркане.

Накрая сипете вода и омесете хубаво тесто. Оформете курабийките, които трябва да подредите в тава, предварително покрита с хартия за печене.

Може да използвате тематични великденски формички, а ако нямате - заложете на кръгли курабийки, изрязани с чаша. Докато курбаийките са още горещи, се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Щом попият захарта, може да ги поднесете на трапезата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама