Mъфини с тиква и кленов сироп


Mъфини с тиква и кленов сироп

Получените малки кексчета с тиква са изключително сочни и много ароматни, като напомнят малки понички. Вкусът им е плътен и богат, от една страна от тиквата и добавените подправки, от друга от невероятния кленов сироп.

Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно

1/2 чаена чаша кленов сироп

1/2 чаена чаша тиква пюре

1 1/2 чаена лъжица бакпулвер

1/2 чаена лъжица канела

1/4 чаена лъжица индийско орехче

1/4 чаена чаша олио

За овалване

1/4 чаена чаша захар

4 супени лъжици краве масло или кокосово масло

1 чаена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сочни мъфини с тиква и кленов сироп е подготовката на продуктите. Тиквата трябва да е добре сварена, най-добре на пара и пюрирана. Разбърквате охладеното пюре от тиква, заедно с олиото и кленовия сироп. В друг съд пресявате брашното с бакпулвера и подправките.

При непрекъснато бъркане добавяте малко по малко сместа с брашното към течната смес до получаване на хомогенна смес. Най-добре е да почете мъфините с тиква и кленов сироп в силиконова форма за мъфини, която сте намазали с малко количество мазнина. Пълните гнездата на формата за мъфини на ⅔ от обема им, за да не прелеят по време на печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути, като проверите дали са готови като ги бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то кексчетата с тиква и кленов сироп са готови.

Третата стъпка от рецептата за сочни мъфини с тиква и кленов сироп е по желание. Тя се състои в овалването на мъфините. В чиния разбърквате захарта и канелата. Ако искате вашите мъфини да са напълно веган и да не съдържат никакви животински продукти трябва може да използвате кокосово масло, в противен случай може да ползвате краве масло. Стопявате маслото и намазвате изпечените мъфини с него, след което ги овалвате в захарта.

 Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама