Печени зеленчуци по италиански


Печени зеленчуци по италиански

Лесни за приготвяне, много ароматни и вкусни печени зеленчуци по Средиземноморски. Букет от подправки, много чесън, качествен зехтин и пармезан.

Необходими продукти:

2 тиквички

1 кг малки, пресни картофки

200 г гъби

10 скилидки чесън

100 г чери домати

1/2 ч.л. суха мащерка

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

60 г настъргано сирене пармезан

50 мл зехтин

2 стръка прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Измийте зеленчуците. Тиквичките и картофките без да ги белите. Нарежете ги на парчета. Картофките, чесъна и чери домати оставете цели. Сложете ги в купа. Поръсете ги със сухите подправки, солта, пипера и ги полейте със струя зехтин. Объркайте ги добре и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре два стръка прясна мащерка. Печете зеленчуците до омекване и хрупкава коричка около 30 минути.

Извадете ги и още топли ги поръсете с настърган пармезан.

Поднесете ги с печени на тиган пилешки пържолки от бут.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама