Пилешки бутчета със сусам

  • Пилешки бутчета със сусам
    Дата: Снимки: harryandlexy.com
Дата: 25.01.2019 Снимки: harryandlexy.com
Iwoman.bg

Ако обичате пилешки бутчета, ето една вкусна рецепта, която можете да комбинирате с интересна салата.

Необходими продукти за пилето:

6 малки пилешки бутчета (около 600-700 гр)

2 с.л. слънчогледаво олио

2 скилидки чесън

2 с.л. соев сос

2 с.л. мед

1 с.л. сусам

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

Необходими продукти за салатата:

1 брой цикория

1 брой пак чой

1 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

сусам – за поръсване

гъсто балсамико – за поръсване

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките бутчета. Подсушете ги с кухненска хартия.

Пуснете фурната да се загрява на 200°С с функция горен и долен реотан. Пригответе си малка тавичка за печене.

Изтискайте скилидките чесън през преса в купичка. Добавете останалите съставки и разбъркайте.

Намажете бутчетата с марината и ги подредете в тавичката. Излейте останалата марина отгоре. Поръсете със сусама. Пъхнете във фурната за 40 минути.

Измийте цикорията и пак чоя. Отделете най-големите външни листа, а сърцевината срежете на две по дължина.

Загрейте зехтина в тиган. Сложете листата пак чой и запържете за 2 минути. Добавете и цикорията. Пържете още 2 минути, като обръщате. Добавете останалите съставки и разбъркайте.

Сложете пилето и зеленчуците в чинии. Декорирайте с балсамико и сусам.

 

Източник: harryandlexy.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.