Пилешки гнезда със спанак и гъби


Пилешки гнезда със спанак и гъби
Снимка: foodieboulevard.bg

Една свежа и доста нетрадиционна идея как да приготвите пилешките гърди. Гнездата се приготвят изключително лесно и предоставят огромна свобода за импровизации и адаптации.

Необходими продукти:

За гнездата:

400 г пилешко филе от гърди

2 яйца

100 г овесени ядки

сол на вкус

За плънката:

50 г спанак

50 г нахут от буркан

1-2 печурки

сол на вкус

подправки по избор

По желание: жълтък за декорация в центъра на гнездата

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.

Нарежете пилешките гърди на кубчета.

Разбъркайте пилешките кубчета, овесените ядки, двете яйца и солта до постигане на еднородна смес.

Оформете кюфтенца от горната смес, подредете ги в тавата и притиснете центъра на всяко кюфте с пръст, така че да оформите гнездо.

Изпечете гнездата за 20 минути или до златисто.

За плънката: с помощта на чопър, блендер или кухненски робот блендирайте продуктите за плънката.

Извадете гнездата от фурната и ги напълнете с плънката. По желание добавете по един жълтък в центъра на гнездата и ги върнете във фурната за още 5-6 минути.

Поднесете гнездата топли.

Източник: foodieboulevard.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама