Шоколадови бисквити с парченца шоколад


Шоколадови бисквити с парченца шоколад

Шоколадовите бисквити с шоколад са чудесна компания за каша кафе или чай, както и за почерпка за всеки един празник.

Необходими продукти:

1/2 чаена чаша неподсладено какао

1 чаена чаша брашно

1 чаена чаша захар

1 яйце

1/2 чаена чаша краве масло (125 грама)

1 чаена лъжица хлебна сода

2 супени лъжици прясно мляко

1 ванилия

1/4 чаена лъжица сол

100 грама шоколад

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за шоколадови бисквити с парченца шоколад е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да се предварително извадени от хладилника и да са на стайна температура.

Разбивате омекналото краве масло със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване, след което добавяте яйцето, ванилията и прясното мляко.

Пресявате брашното, заедно с какаото, хлебната сода и солта и добавяте малко по малко при непрекъснато разбиване към течната смес. Получава се лепкаво какаово тесто, към което добавяте нарязания на ситно шоколад. Най-добре е да ползвате шоколадов чипс, тъй като шоколадовите бисквити ще бъдат по-симпатични с малки кръгли шоколадови парченца, но ако не можете да намерите може да използвате и друг шоколад, например шоколад за готвене.

След като добавите шоколада омесвате добре с ръце и прибирате тестото за минимум 2 часа с хладилника, за да стегне.

След като шоколадовото тесто за шоколадовите бисквити е стегнало, застилате тава с хартия за печене и върху нея нареждате оформените от тестото малки топчета. Имайте предвид, че при печене шоколадовите бисквити с парченца шоколад увеличават доста обема си, затова нареждайки ги оставяйте разстояние между тях, за да не се слепя при печене.

Печете шоколадовите бисквити с парченца шоколад в предварително загрята фурна 180 градуса за 12-15 минути. След като извадите бисквитите от фурната изчакайте 5 минути да изстинат, след което ги отделете от тавата

Източник: supichka.com 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама