Сочни кюфтета с кашкавал


Сочни кюфтета с кашкавал
Снимка: supichka.com

Сочните кюфтета с кашкавал са перфектна идея, как да превърнете познатите кюфтенца във вкусна изненада и доказват, как с малки промени в стандартните рецепти може да постигнем изненадващо вкусни и ефектни резултати.

Необходими продукти:

800 грама кайма, смес свинско и телешко месо

4 броя яйца

1 глава лук

1/2 чаена лъжица чубрица

1/2 чаена лъжица черен пипер

1/3 чаена лъжица кимион

70 грама кашкавал

4 супени лъжици галета

3 супени лъжици брашно

2/3 чаена чаша олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за сочни кюфтета с кашкавал е подготовката на каймата. Най-добре е каймата да е смес - телешка и свинска. Добавяте подправките, както и около ½ чаена лъжица сол. Добавяте две от яйцата и 1 супена лъжица от галетата. Омесвате много добре каймата с ръце. Може да приготвите каймата предварително и да я оставите в хладилника за няколко часа.

Настъргвате кашкавала. Взимате една топка от каймата, оформяте дупка в нея и слагате от кашкавала, добавяте още малко кайма и оформяте добре кюфтета. Важно е кашкавалът да е добре покрит с кайма от всички страни.

Разбивате яйцата, а брашното и галетата слагате в отделни плоски чинии. Сгорещявате олиото е тиган на котлона. Оформените кюфтенца овалвате първо в брашно, след това потапяте в яйца и накрая в овалвате добре в галета, след което пържите в сгорещената мазнина за по 3-4 минути от всяка страна до получаване на апетитна златиста коричка. Готовите сочни кюфтенца с кашкавал слагате в чиния, в която предварително сте поставили домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама