Солен чийзкейк с пушена сьомга


Солен чийзкейк с пушена сьомга
Снимка: supichka.com

Идеалното предястие. Идеалното мезе за чаша вино. Идеалното мезе и за водка. Изобщо соленият чийзкейк с пушена сьомга е идеалното допълнение на всяко меню. Лесен за приготвяне, впечатляващ и като вкус, и като визия!

Необходими продукти:

за блата:

100 грама солени бисквити

1/2 чаена лъжица босилек

60 грама краве масло

за крема:

500 грама крем сирене

100 грама пушена риба сьомга

1 пакетче (10 гр) желатин

1/2 връзка копър

2 супени лъжици кисело мляко

Начин на приготвяне:

За онова може да ползвате всякакви солени бисквити, дори и солети. Смилате ги, добавяте босилека, както и кравето масло. Получената смес разпределяте равномерно на дъното на форма с падащи стени, като притискате силно с ръце.

Разбърквате крема сиренето заедно с киселото мляко с помощта на миксер или тел за разбиване. Добавяте накъсаната на парченца риба, както и нарязания на ситно копър. Изсипвате пакетчето желатин в чаша с около 50 мл вода и след като набъбне го слагате в тенджерка с вода на водна баня на котлона. Изсипвате разтворения желатин към сместа и разбърквате много добре, за да може желатинът да се разпредели равномерно.

Изсипвате сместа върху блата с помощта на шпатула разпределяте равномерно. Прибирате соления чийзкейк в хладилник за минимум два часа, за да има време да стегне. Преди сервиране може да поръсите готовия солен чийзкейк с пушена сьомга с копър за украса.

Източник: supichka.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама