Солен пай с патладжан и червени чушки

  • Солен пай с патладжан и червени чушки
    Дата: Снимки: vkusnoteka.bg
Дата: 02.10.2018 Снимки: vkusnoteka.bg
Iwoman.bg

Този пай е вкусен е както топъл, така и студен. Идеален е за лека вечеря в компанията на зелена салата.

Необходими продукти:

500 г червени чушки

1 патладжан

1 глава лук

2 скилидки чесън

150 г козе сирене

8 яйца

4 с.л. брашно

1 ч.л. бакпулвер

връзка пресен босилек

1/2 ч.л. сух риган

черен пипер

сол

50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Обелете патладжана на ивици. Нарежете го на кубчета. Почистете чушките и ги нарежете на парченца. Покрийте тава с хартия за печене. Сложете зеленчуците. Полейте ги със зехтин и ги поръсете с черен пипер, сол и риган. Печете до готовност. Охладете.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода, до златисто. Охладете.

В купа разбийте 8 яйца. Добавете натрошеното сирене, охладените лук и чесън, брашното, заедно с бакпулвера, нарязан на ситно босилек и за финал охладените печени патладжани и червени чушки. Разбъркайте всичко добре.

Покрийте дъното и стените на форма, с диаметър 24 см, със свалящ се ринг, с хартия за печене.

Излейте сместа и печете 30-40 минути, до готовност.

Поднесете топло или студено.

Източник: vkusnoteka.bg

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.