Запечен зелен боб

  • Запечен зелен боб
    Дата: Снимки: supichka.com
Дата: 22.07.2019 Снимки: supichka.com
Iwoman.bg

Ястието е подходящо както за лека вечеря, така и за вкусна компания на халба ледена бира. Едно бързо лесно и много вкусно лятно ястие.

Необходими продукти:

1 кг зелен боб

1 чаена чаша кисело мляко

3 супени лъжици галета

2 яйца

60 грама краве масло

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

 Измивате и почиствате зеления боб, като изрязвате двата остри края на всяка бобена шушулка, след което разрязвате шушулките на две, ако са дълги. Слагате почистения зелен боб в подсолена вряща вода. Бобът ври около 10-15 минути, докато омекне.

След като бобът е омекнал го отцеждате добре от водата. Разбърквате боба с червения пипер, галетата и 1 чаена лъжица сол, след което добавяте и разбитите яйца и кисело мляко и изсипвате сместа в тавичка. Отгоре нарязвате кравето масло на парченца и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато ястието придобие златист цвят, за около 20 минути.

Преди сервиране поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Източник: supichka.com

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.