Ароматни мъфини със сметана


Ароматни мъфини със сметана

Мъфините са много богати на аромат от добавените подправки и могат да бъдат вкусно допълнение към кафето или чая, или пък десерт, с който да завършите всяко едно меню.

Необходими продукти:

2 яйца

1 1/2 чаена чаша брашно

3/4 чаена чаша закрасена сметана

1 чаена лъжица бакпулвер

2/3 чаена чаша захар

1/2 чаена лъжица канела

1/4 чаена лъжица джинджифил

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за ароматни мъфини със сметана е подготовката на продуктите. Добре е всички продукти да са на стайна температура. Пресявате брашното заедно с бакпулвера и подправките.

Разбивате яйцата заедно със захарта с помощта на миксер или тел за разбиване, или пък просто с вилица, след което добавяте и сметаната и отново разбивате. Малко по малко, при непрекъснато разбивате, добавяте и сухата смес с брашното.

Във всяко гнездо на форма за мъфини слагате по една хартиена формичка за мъфини и пълните от сместа за ароматни мъфини със сметана на ¾ от обема, за да се изпече добре и да не прелее по време на печене. Ако ползвате силиконова форма за мъфини, то предварително я намажете леко с олио, за да се извадят мъфините по-лесно след печенето. Печете ароматните мъфини със сметана в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, като проверите дали са изпечени, като ги бучнете с клечка за зъби - ако излезе суха, то значи са готови.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама