Ароматно пиле в гювече


Ароматно пиле в гювече
Снимка: iStock

Представяме ви една вкусна и икономична рецепта за обяд или вечеря.

Необходими продукти:

700-800 г пилешко филе

100 г топено сирене

200 г сметана

1 средно голяма тиквичка

розмарин

зехтин

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета и задушете в зехтина. Овкусете. Когато стане леко крехко, добавете розмарина и заквасената сметана. Задушете още 3-4 мин. Нарежете тиквичката на тънки кръгове и покрийте дъното на гювечетата. Отгоре сипете месо, подредете резенчета топено сирене, после пак ред тиквички и така, докато се напълнят гювечетата. Залейте със сметановия сос. Пече се 15-20 минути на 180С.

Приятен апетит!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама