Бадемов хляб с тиква


Бадемов хляб с тиква
Снимка: sweetashoney.co

Този тиквен хляб от бадемово брашно е идеален за празнуване на есенния сезон. Тази рецепта също е с ниско съдържание на въглехидрати, без захар и без глутен.

Необходими продукти:

1 ¾ чаша бадемово брашно

⅓ чаша гранулиран подсладител И

¼ чаена лъжичка сол

¾ чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка канела

½ чаена лъжичка смлян карамфил

¼ чаена лъжичка смляно индийско орехче

¼ чаена лъжичка смлян джинджифил

4 големи яйца на стайна температура

¾ чаша тиквено пюре

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

3 супени лъжици разтопено кокосово масло или разтопено масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. Постелете тава с хартия за печене. Оставете настрана.

В голяма купа разбийте сухите съставки, докато се смесят равномерно: бадемово брашно, сода за хляб,  подсладител, сол, смляна канела, индийско орехче, карамфил и джинджифил. Оставете настрана.

В друга купа разбийте яйцата, пюрето от тиква, екстракта от ванилия и разтопеното кокосово масло – уверете се, че маслото не е много горещо, защото може да "сготви" яйцата.

Комбинирайте течните съставки със сухите съставки, докато образуват гъсто и плътно тесто за хляб.

Прехвърлете тестото в тавата за хляб и печете в централната решетка на фурната за 45-55 минути при 180°C, докато клечката, поставена в центъра на тиквения хляб, излезе чиста.

Охладете върху решетка за 3 часа преди нарязване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама