Без брашно: Кето Калцоне с кайма и моцарела


Без брашно: Кето  Калцоне с кайма и моцарела
Снимка: Istock

Калцоне е една от най-известните пици, която възниква в Неапол през 18 век. Най-често се приготвя с плънка от колбас, а ние ви предлагаме още по-добра рецепта за кето пица без тесто.

Необходими продукти за кето Калцоне:

500 г кайма

1 яйце

1 връзка магданоз

100 г галета

100 г пармезан

3 скилидки чесън

50 мл доматен сос

200 г твърдо сирене или моцарела

За соса:

2 скилидки чесън

200 мл доматен сос

70 грама моцарела

Най-бързата рецепта за сочни ньоки с пилешко и пармезан


Начин на приготвяне:

В купа смесете каймата с яйцето, пармезана, галетата и чесъна. Овкусява се със сол и черен пипер, след което всичко се разбърква добре. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилника за около половин час.

Извадете месото от формата и го поставете върху хартия за печене. Притиснете малко с ръце, след това върху месото поставете друго парче хартия за печене и го разточете с точилка, за да стане тънко. Използвайте купа или по-голяма чаша, за да направите кръгли форми. В средата сложете малко доматен сос, след това наредете натрошеното сирене или моцарела и прегънете, като притискате ръба с пръсти.

Запържете калцоните от двете страни в тиган с малко зехтин. Извадете ги върху хартиена кърпа и ги оставете да се отцедят.

В същия тиган сложете току що пресованите скилидки чесън, след няколко минути ги извадете и залейте с доматения сос. Когато започне да ври, върнете месото. Покрийте и оставете да къкри около 10 минути. Обърнете месото и наредете натрошеното сирене, след което отново покрийте и оставете да къкри още 10 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама