Без печене: Чийзкейк барове с тиква


Без печене: Чийзкейк барове с тиква
Снимка: Istock

Днес ви представяме един страхотен десерт, с който можете да зарадвате гостите и семейството си по време на празничните дни. Освен, че е здравословен, не се налага да го печете и има дълъг срок на годност.

Необходими продукти за чийзкейк барове с тиква:

За основата:

135 г овесени ядки

50 г орехи

5 с.л. кокосово масло (разтопено)

2 с.л. агаве

5-6 фурми.

За пълнежа:

280 г кашу, накиснати за една нощ

120 г кокосово мляко, консервирано

230 г тиквено пюре

55 г кокосово масло ( разтопено)

2 супени лъжици сироп от агаве

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил

1/4 ч.л. индийско орехче.

За украса:

щипка препечени бадеми

кокосови стърготини

Вижте още: Топят се в устата: Домашни кифлички със сладко

десерт с тиква

Начин на приготвяне:

Тъй като този чийзкейк не се пече, си подгответе силиконови форми, в които да го направите.

Добавете овесените ядки и орехите в блендера. Блендирайте, докато се смесят и станат като брашно. Добавете останалите съставки за основата и отново разбъркайте до получаване на лепкава смес. Трябва да се оформя лесно и да може да се сглобява.

Получената смес се разпределя към силиконовата формата, която използвате. Притиска се добре в дъното и се изравнява повърхността, за да се получи хубава, плоска основа за плънката. Оставяме настрана, докато приготвим плънката.

Първо кашуто се измива от водата, в която е стояло. Пасира се. Добавя се в блендер заедно с всички останали съставки (с изключение на тиквата) и пасирайте, докато получите кремообразна, гладка смес. Половината от получената плънка се добавя към основата, останалата половина се пасира с тиквата до получаване на бяло-оранжев смес

Оставете формата във фризера да стегне за около 30 минути. След това пюрираната тиква се добавя към другата смес, останала в блендера и отново се пасира до приятен оранжев цвят. Може да се наложи да добавите още малко кокосово мляко, ако сместа е твърде гъста.

Добавете останалата част от плънката към бялата плънка и поръсете с препечените бадеми и кокос.

Оставете във фризера (в идеалния случай за една нощ) поне 2 часа преди да нарежете или извадите от формите.

Трябва да съхранявате тези блокчета в хладилника, за да не се разтопят. Трайността им е доста голяма, а ако искате да я удължите – дръжте ги във фризер до 1-2 месеца. Преди консумация ги оставете да достигнат стайна температура и можете да сервирате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама