Боб с кисело зеле


Боб с кисело зеле

Рецептата за боб с кисело зеле е от онези постни рецепти, които те карат да забравиш ястията с месо, макар че бобът с кисело зеле може бързо да се превърне в чудесна гарнитура за крехки свински пържолки или пък сочни кебапчета. Рецептата за боб с кисело зеле е много лесна и много сполучлива, освен това е много подходяща за периода на постите.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за боб с кисело зеле е подготовката на боба. Бобът подготвяте така, както когато готвите само боб. Накиснете боба, може даже още от вечерта. На другата сутрин отцедете боба, сложете го в тенджера със студена вода, сложете на котлона да заври и след като заври излейте водата и добавете отново вода и сложете на котлона. Нарежете ⅔ от праза на ситно и го добавете към боб и го оставете да ври. Вместо праз може да ползвате и лук.

Междувременно, докато бобът ври, нарежете киселото зеле на ситно и заедно с 1-2 чаени чаши зелев сок го сложете също да ври. Зелето и бобът трябва да са напълно сварени преди да се смесят.

След като бобът и зелето са готови, ги смесвате. Нарязвате наситно останалия праз и заедно с червения пипер ги запържвате в 4-5 лъжици олио. След като празът омекне го добавете в тенджерата с боб и кисело зеле и отново сложете ястието на котлона. След като поври няколко минути ястието е готово да бъде сервирано. Бобът с кисело зеле на фурна е още по-вкусен, ако го запечете за около 10-15 минути на фурна, като е приготвено ястието и на снимките.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама