Брауни чийзкейк


Брауни чийзкейк
Снимка: supichka.com

Съчетанието на два любими сладкиша е трети вкусен сладкиш. Много наситен като вкус, много апетитен като вид и много лесен за приготвяне.

Необходими продукти:

За брауни блата

4 броя яйца

1 чаена чаша захар

2 броя ванилии

250 грама краве масло

1 1/3 чаена чаша какао

1 1/3 чаена чаша брашно

1/3 чаена лъжица сол

1 чаена лъжица бакпулвер

100 грама шоколад

За чийзкейк сместа

3 броя яйца

1 брой ванилии

2/3 чаена чаша захар

400 грама крем сирене

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за брауни чийзкейк е подготовката на брауни сместа. Начупвате шоколада на парченца и заедно с кравето масло го поставяте в купа, която поставяте в съд с вода на котлона, за да се разтопят на водна баня. Разбивате яйцата заедно със захарта и солта с помощта на миксер или тел за разбиване. След като шоколадът и маслото са разтопени и поизстинали, ги добавяте към разбитите със захарта яйца и разбърквате до хомогенна смес.

Пресявате брашното заедно с какаото, ванилиите и бакпулвера и малко по малко, при непрекъснато бъркане, добавяте сухата към течната смес. Готовата смес изсипвате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.

Разбивате яйцата заедно със захарта и ванилията, добавяте и крем сиренето и отново разбивате, след което изсипвате чийз сместа върху брауни сместа. С помощта на шпатула или дървена лъжица правите шарки в сместа. Печете брауни чийзкейка с предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 минути. След като сладкишът е готов, го оставяте да изстине преди сервиране.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама