Брауни сладки с портокал


Брауни сладки с портокал
Снимка: Polka dot Kitchen

Шоколад + портокал = ВНЛ. Това са много шоколадови, чаровно напукани по повърхността, богати и меки в сърцевината брауни кукита с портокалов аромат от Polka dot Kitchen.

Сместа за приготвянето им е по-течна и именно затова постигаме мекия център и хрупкавата коричка. Те са точно онзи десерт, от който има нужда всеки от нас... в общи линии с повод и без повод.

За да си ги приготвите у дома 13 броя с диаметър 7-8 см. ще са ви нужни:

175 г тъмен шоколад (над 52% какао)

110 г масло

110 г кафява или кокосова захар

80 г захар Мусковадо (прави кукитата по-"сочни" заради меласата)

2 яйца на стайна температура

12 капки есенция от лимон/портокал

кора от 1 портокал, настъргана фино

3 с.л. какао

100 г брашно от лимец

1 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор).

Смесете маслото и шоколада, след което ги разтопете заедно на водна баня или в микровълнова. Разбъркайте, за да се смесят изцяло и оставете за 5-10 минути.

Разбъркайте в отделен съд до пухкавост яйцата с двата вида захар.

Добавете шоколада на малки части и продължавайте да разбивате, докато сместа стане хомогенна.

Добавете есенцията, портокаловата кора, какаото и разбъркайте добре.

Добавете брашното на части, докато изцяло се смеси с другите продукти.

Пригответе си тавичка с хартия за печене или силиконова подложка.

С лъжица (за сладолед ще е най-удобна) вземете от сместа и поставете върху тавичката. Оставяйте по 7-10 см между отделните бисквитки, тъй като се "разливат" настрани.

Печете 20 минути и извадете от фурната, дори да ви се струват меки. Не бързайте да ги махате от хартията/подложката, изчакайте да изстинат и стегнат за 10 минути и тогава ги прехвърлете.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама