Чийз блокчета с ябълки и хрупкав щросел


Чийз блокчета с ябълки и хрупкав щросел

Вкусът на чийзкейка е вълшебен - ароматен, бисквитено-маслен блат, нежен чийз крем от крема сирене и извара, сочни ябълки и хрупкав щросел с овесени ядки. Комбинация от текстури и вкусове.Десертът може да бъде приготвян целогодишно, тъй като ябълки има на пазара през цялата година.

Необходими продукти:

За блата

2 пакета бисквити за чийзкейк

125 г меко масло

3 с.л. смлени орехи

За крема

350 г крема сирене

100 г извара

3/4 ч.ч. захар

1 ванилия

3 яйца

За ябълковия топинг

3 големи ябълки

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

3 с.л. захар

За хрупкавия щросел

1 ч.ч. кафява захар

1 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. фини овесени ядки

100 г студено масло

Начин на приготвяне:

Стопете маслото в малка касерола. Смелете в блендер бисквитите за чийзкейк и добавете стопеното масло. Пасирайте до маслени трохи. Покрийте правоъгълна тава с размер 20:30 с хартия за печене и разпределете бисквитените трохи на дъното. Заравнете добре, без да натъпквате прекалено силно. Охладете в хладилник, докато приготвите крема.

В купа разбийте с миксер крема сиренето, заедно с изварата и захарта. Добавете ванилията и яйцата и смесете добре. Излейте крема върху бисквитената основа и печете чийзкейка в загрята фурна около 40 минути.

През това време измийте, обелете и нарежете ябълките на кубченца. Поставете ги в тиган. Добавете захарта и останалите подправки, налейте 1 ч.ч. вода и кипнете. Гответе ябълките, докато течността се изпари и добият консистенция на сладко от ябълки. Охладете сместа.

В друга купа сложете всички съставки за щросела - захар, брашно, овесени ядки и накрая нарежете с нож на малки парченца студеното масло. С чисти ръце претрийте всички съставки, докато получите маслени трохи.

Извадете чийзкейка. Усилете фурната на 200 градуса. Внимателно разпределете отгоре ябълките, след което поръсете с хрупкавия щросел. Върнете чийзкейка във фурната и допечете за още 15-20 минути, до златисто. Охладете добре.

Източник: vkusnoteka.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама