Чийзкейк с киноа и сладко от кайсии


Чийзкейк с киноа и сладко от кайсии

Съвършена комбинация от вкусове - какаова основа от бадеми, фурми, овесени ядки и мек киноа крем с дъх на лимон и кокос, съчетан с нежното сладко от кайсии.

Необходими продукти:

1 ч.ч. фурми (по-твърди)

1 ч.ч. бадеми

1 ч.ч. овесени ядки

1 пълна супена лъжица натурално какао

4.с.л. кокосово масло

продукти за крема:

130 г киноа

2 яйца

150 мл. кокосово мляко

2/3 ч.ч. сироп от агаве (или кленов сироп)

2 с.л. лимонов сок

3 с.л. кокос

кората от половин лимон

сладко от кайсии

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Отстранете костилките на фурмите. Смелете в блендер бадемите. Добавете фурмите, без костилки, и ги смелете. Сложете овесените ядки и пасирайте, докато всичко стане на трохи. Стопете кокосовото масло и го добавете, заедно с какаото. Пасирайте добре. Изсипете трохите във форма за печене, като отдолу сложите хартия и заравнете добре. Охладете в хладилник, докато приготвите крема.

Сварете киноата във вода, според указанието на опаковката, в съотношение 1:2. Готова е, когато напълно поеме водата и стане на дупки, като ориза. Охладете я напълно.

В купа разбийте яйцата с миксер. Добавете кокосовото мляко, сиропът от агаве (или кленов сироп), лимоновият сок, лимоновата кора и кокоса. Разбъркайте добре и изсипете в киноата. Разбъркайте добре. Излейте сместа върху основата и печете чийзкейка около 45 минути, докато стегне.

Охладете напълно и намажете със сладкото от кайсии. С помощта на хартията го прехвърлете в поднос.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама