Джинджифилови сладки с ром


Джинджифилови сладки с ром
Снимка: foodieboulevard.com

Невероятно вкусни и здравословни коледни сладки с джинджифил и аромат на ром.

Необходими продукти за 50 броя:

125 гр меко масло

150 гр кафява захар

200 гр меласа (или мармалад по избор)

1 яйце

470 гр брашно от лимец (или друго по избор)

1 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. сол

1 с.л. ванилия

1 с.л. пресен джинджифил

1 с.л. канела

3 с.л. ром (или екстракт)

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното заедно със содата, солта, канелата и ванилията.

С помощта на миксер или кухненски робот разбийте за няколко минути маслото със захарта, меласата, рома и яйцето.

Към горните продукти добавете пресятото брашно със сухите съставки и прясно настъргания джинджифил.

Замесете еднородно тесто и го охладете поне за час.

Разточете тестото с дебелина около 6-7 мм и изрежете формички по избор.

Печете сладките на 160 градуса докато крайчетата им започнат да покафеняват (около 10-12 минути според размера на сладките и силата на фурната)

Охладете върху решетка (сладките се втвърдяват при охлаждане).

Източник: foodieboulevard.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама