Домашни бонбони Рафаело


Домашни бонбони Рафаело

Ако сте любители на кокоса и кокосовия аромат, не пропускайте да приготвите домашни бонбони Рафаело. С тях ще зарадвате семейството си и ще впечатлите и най-претенциозните гости.

Необходимите продукти:

400 мл кондензирано мляко

200 грама кокосови стърготини

4 супени лъжици захар

60 грама краве масло

1 ванилия

50 грама сурови бадеми

Начин на приготвяне:

В дълбок съд с незалепващо покритие (например тефлонов), изсипвате кондензираното мляко, към което добавяте маслото, захарта и ванилията. След като сместа заври, към нея добавете и кокосовите стърготини и бъркайте непрекъснато на слаб огън, докато сместа се сгъсти и заприлича на кокосово тесто. Бъркайте старателно, защото в противен случай сместа за домашните кокосови бонбони може да загори.

След като кокосовата смес се сгъсти, я свалете от котлона и изчакайте да изстине. От изстиналата смес оформете кръгли бонбони с ръце, като в центъра на всяко едно топче сложете по един бадем. Оформените домашни бонбони Рафаело съхранявайте в хладилник. За да бъдат вашите кокосови бонбони по-рошави и по-симпатични може да ги оваляте в кокосови стърготини, както са приготвени и бонбоните на снимките.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама