Домашни еклери


Домашни еклери

Определено еклерите са сред най-любимите ни десерти. И тъй като много обичаме да ги хапваме, днес ще ви покажем една страхотна рецепта за домашни еклери от приятелката ни Таня.

Необходими продукти за еклерите:

1 ч.ч. (250 мл) вода

1/3 ч.ч олио

щипка сол

1 ч.ч. (250 мл) брашно

4 средно големи яйца

За крема:

1 л прясно мляко

3 средно големи яйца

1 ч.ч. захар

4-5 супени лъжици брашно

1 ванилия

1 с.л. краве масло (по желание)

Начин на приготвяне:

На тестото за еклери:

В тенджера се кипват водата, олиото и щипката сол. Оставяме да поври минута-две, след което добавяме малко по малко брашното, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. След като получим хомогенна смес, сваляме от котлона и добавяме предварително разбитите 4 яйца. (Ако сместа стане на бучки, преди да сложите яйцата може да използвате миксер с бъркалки за тесто, за да ги разбиете). С помощта на шприц или лъжица се оформя желаната форма на еклерите върху намазнена с олио или покрита с хартия за печене тавичка. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. Време за печене: около 20 минути. Еклерите трябва да порозовеят.

На крема:

Разбиваме яйцата. В тенджера се изсипва млякото и към него се добавя захарта. В отделна купа се разбиват яйцата, към тях добавяме брашното и ванилията, като непрекъснато бъркаме до получаване на хомогенна смес. След това добавяме яйцата, брашното и захарта при млякото и слагаме на котлона да заври, след което намаляваме котлона и продължаваме да бъркаме с дървена лъжица докато сместа се сгъсти. Преди да свалим от огъня добавяме 1 с.л. масло за аромат.

Вадим готовите еклери от фурната и изчакваме десетина минути да изстинат, след което ги пълним с шприц с крема или ги режем с нож. Украсяваме по желание с разтопен шоколад или добавяме плод за разкош.

Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама