Два десерта в един: Тирамису брауни


Два десерта в един: Тирамису брауни
Снимка: kitchen-by-the-sea

Ако обичате класическите десерти тирамису и брауни, тази рецепта ги съчетава идеално. Най-доброто от двата.

Необходими продукти за тирамису браунито:

Еспресо брауни:

1 чаша масло, 230 г

400 г 70% шоколад, едро нарязан

1/2 чаша неподсладено какао на прах, 60 г

1 чаша брашно, 120 г

5 големи яйца

1 чаша кафява захар, 140 г

1 чаша бяла захар, 200 г

1 чаена лъжичка сол, ½ чаена лъжичка, ако е йодирана

1 супена лъжица ванилов екстракт

1 супена лъжица разтворимо кафе на прах

Вижте още: Трябва да го опитате: Пухкаво и сочно тирамису

Тирамису крем:

250 г маскарпоне

1 чаша сметана, 240 мл

¼ чаша  захар, 50 г

¼ чаена лъжичка сол

1 супена лъжица ванилия

1 супена лъжица разтворимо кафе на прах

За поръсване:

3 супени лъжици неподсладено какао на прах

Начин на приготвяне:

Браунито

Загрейте фурната до 180 градуса.

Покрийте метална правоъгълна форма за печене с хартия за печене. Оставете настрана.

В малка тенджера разтопете маслото на слаб огън. Свалете от котлона и добавете шоколада. Ако топлината от маслото не разтопи напълно шоколада, поставете обратно на котлона за 10 секунди и разбъркайте, докато напълно се разтопи. (Забележка: ако използвате блокче шоколад, ще трябва да разтопите шоколада по-дълго на котлона.)

Оставете шоколадовата смес настрана да се охлади.

Пресейте брашното, добавете кафето на прах и какаото в малка купа. Оставете настрана.

В друга купа смесете яйцата, двата вида захар, солта и ванилията. С помощта на миксер разбийте на висока скорост, докато сместа се сгъсти и стане бледа на цвят, 4 до 5 минути. С помощта на гумена шпатула разбъркайте охладения шоколад в яйчената смес. Добавете брашното, какаото и кафето на прах, разбъркайте бързо, но внимателно с гумената шпатула, за да не изпуснете въздуха, който е вграден в яйцата.

Изсипете тестото в подготвения съд и загладете горната част с шпатула. Печете, докато горната част изглежда леко напукана и мека на допир, около 25 минути. Оставете да се охлади напълно върху решетка, преди да залеете с тирамису крема.

Тирамису крем:

В голяма купа смесете сиренето маскарпоне и сметаната. Разбийте на средна скорост, докато се комбинират добре, около 30 секунди.

Добавете захарта, солта, ванилията и кафето на прах. Продължете да разбивате на средно висока скорост, докато се образуват меки върхове, около 1-2 минути.

Вижте още: Само с 2 съставки ще си приготвите това неустоимо брауни

Сглобяване:

Изстиналото брауни се намазва с тирамису крема. Използвайте шпатула, разпределете крема на равномерен слой. С помощта на фино сито поръсете горната част с какао на прах

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама