Ето как да изпечем перфектни кестени у дома


Ето как да изпечем перфектни кестени у дома
Снимка: iStock

Сезонът на кестените е тук, а купените от улицата винаги са по-вкусни от тези, които приготвяме вкъщи. Днес ви представяме няколко трика, с които без проблем да си направите вкусни кестени у дома.

Вижте още: Рецепта, която трябва да опитате: Индийска леща

На котлона

Ако решите да печете кестени на котлона, най-добре изберете плитка тава с дупки (често се използва за печене на тесто за пица). Кестените може да печете и на тиган, но преди това ги нарежете с нож по повърхността, за да се отварят по-лесно.

Във фурната

Ако решите да ги печене във фурна, първо нарежете кестените по повърхността, след което ги потопете във вода за около 10 минути. След това се нареждат в тава и се пекат в загрята фурна на 250 градуса до готовност.

Варене в тенджера

На каквато и термична обработка да се спрете, най-важното е да изрежете кестените отгоре. Слагат се в студена и подсолена вода и се варят половин-един час.

Вижте още: Закуска за 10 минути: Тортила с яйчен пълнеж, шунка и сирене

На скара

Ако имате скара на терасата или на двора, ще успеете да изпечете перфектни кестени. Както обикновено, отрежете горната част на кестените, след което ги подредете върху алуминиевото фолио, в което сте направили дупки и ги изпече

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама