Евтин и вкусен обяд за цялото семейство: Мусака със зелен фасул


Евтин и вкусен обяд за цялото семейство: Мусака със зелен фасул
Снимка: RmX86 / Pixabay

У нас мусаката обикновено се приготвя с картофи и кайма, но е популярна и гръцката мусака, която се прави от патладжани и сос бешамел. Ако искате да направите перфектен обяд за цялото семейство, тогава ви предлагаме да опитате мусаката от зелен фасул, която ще зарадва всеки още от първата хапка.

Необходими продукти за муска със зелен фасул:

1 кг зелен фасул

500 грама мляно месо

4 яйца

200 мл масло

3 скилидки чесън

2 глави черен лук

180 грама заквасена сметана

1 връзка магданоз

Вижте още: Жестоки пилешки дробчета по сръбска рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и го запържваме в олиото. Когато омекне, добавете стрития чесън и почистения зелен фасул. Овкусете със сол и черен пипер, налейте малко вода и оставете да къкри. Гответе, докато зеленият фасул омекне, като добавите още вода, ако е необходимо.

В тиган се запържва ситно нарязаният лук (1 бр.), след което се добавя каймата. Подправете по желание и запържете. Дръпнете го от котлона, след което към месото добавете разбитото яйце и наситнения магданоз. Всичко се разбърква добре, след което се редуват зелен фасул и кайма в тавата, която сте намазали с масло. Последният ред трябва да е зелен фасул. Разбийте останалите 3 яйца със заквасената сметана, подправете по желание и след това залейте мусаката. Печете във фурната на 200 градуса за около 40 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама