Френска рецепта за топящ се в устата шоколадов пай


Френска рецепта за топящ се в устата шоколадов пай
Снимка: Istock

Този френски пай е с толкова фина текстура, че ще се разтопи в устата ви веднага. Десертът е подходящ и за начинаещи домакини.

Необходими продукти за фрески пай:

За блата:

200 грама чаени бисквити

85 грама масло

За плънката:

200 грама захар

170 грама омекотено масло

85 грама черен шоколад

3 яйца

2 супени лъжици френски ликьор

бита сметана за украса

Вижте още: Много вкусно и изискано: Сладки с лавандула и лимон 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса по Целзий.

Смелете бисквитите и ги смесете с маслото. Разбъркайте до получаване на еднородна смес. Притиснете сместа с пръсти във формата. Поставете тавата във фурната за 10-12 минути или докато стегне основата, извадете от фурната и оставете да изстине напълно.

Докато основата се охлажда, направете пълнежа: разтопете шоколада в микровълнова или на пара. Разбийте с миксер омекналото масло и захарта. Това ще ви отнеме около три минути смесване. Към маслото добавете разтопения шоколад и ликьора. Постепенно добавете яйцата - едно по едно и разбъркайте до получаването на гладък, еднороден крем. Разпределете върху охладената основа и оставете в хладилник за три-четири часа.

Разпределете разбитата сметана върху охладения френски копринен пай. По желание може да украсите и с няколко капки шоколад.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама