Галет с домати и тиквички


Галет с домати и тиквички
Снимка: Малко калории с много любов

Здравословен вегетариански галет с брашно от спелта.

Необходими продукти:

250 гр брашно от спелта

120 гр масло

2 яйца

160 гр сирене рикота

50 гр пармезан

3 с. л. гъсто кисело мляко

1 тиквичка, нарязана на тънки филийки

100 гр чери домати

щипка сол

щипка самардала

стрък зелен лук

мащерка

Начин на приготвяне:

За да направите тестото - смесете брашното, маслото, 1 яйце, 1 лъжица кисело мляко и щипка сол. Омесете добре, след което го оформете на топка, увийте в прозрачно фолио и сложете в хладилника за 30 минути.

За да направите плънката - смесете рикотата, 2 лъжици кисело мляко и едно яйце. Прибавете пармезана, зеления лук и подправките.

Охладеното тесто се разточва върху хартия за печене. Върху него се разпределя сместа, нарежда се нарязаната тиквичка и чери доматите. Поръсва се с мащерка. Оставя се борд от 3 см. Краищата внимателно се прихлупват навътре, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам и слънчогледови семки.

Галетът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35-40 минути.

Източник: Малко калории с много любов

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама