Гриловани парченца сьомга и рулца пъстърва


Гриловани парченца сьомга и рулца пъстърва

Рибата е изключително полезна за организма (прочетете защо тук) ни и трябва да присъства поне веднъж седмично в менюто ни.

Необходими продукти за 4-6 порции:

около 600 грама филе от сьомга

филета пъстърва (според броя на порциите)

сока на 2 лимона

1 връзка магданоз

1 вр.копър

счукани лешници (около 30-40 грама)

черен пипер и сол на вкус

галета

1-2 скилидки чесън

 

За сос "Перно" - 1 малка глава лук, 20-30 грама масло, около 200 мл готварска сметана, 1 с.л. ситно нарязан копър, 1 ч.л. брашно, 3-4 с.л. перно (или може да го заместите с узо).

Начин на приготвяне:

Филето от сьомга се нарязва на хапки, намазва се с малко зехтин и се наръсва със сол, лимонов сок и малко черен пипер (ако вкусът на черния пипер ви е остър в комбинация с риба, може да го замените с бял пипер).

Филетата пъстърва се посоляват, намазват със зехтин и наръсват с лимонов сок.

Магданозът, копърът и скилидките чесън се наситняват и се сотират за 2-3 минути в около 2 с.л. зехтин, прибавят се счуканите на ситно около 30-40 грама лешници и 1-2 с.л. галета. Целта е да се образува нещо като гъста ронлива паста (при необходимост може да се добави мъничко зехтин или галета до постигане на желаната консистенция).

С тази смес се мажат филетата от пъстърва, завиват се на рулце и се забождат с клечка за зъби.

Сьомгата и рулцата се пекат на грил тиган от всички страни до желана готовност.

Сос "Перно" се приготвя, като лукът се нарязва на ситно, сотира се в маслото, прибавя се перното и готварската сметана, оставя се да покъкри около 5 минути. После се прибавя ситно нарязаният копър и 1 ч.л. брашно при непрекъснато бъркане. Трябва да поври още няколко минути, целта е да се сгъсти до кремообразна консистенция. При необходимост, може да се добави още малко брашно.

Рибата се сервира се върху канапе от картофи "Соте" или канапе от ориз и се залива със сос.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама